Parhaat perennat Joensuusta

Mitä perenna tarkoittaa? Perenna on ruohovartinen, monivuotinen koristekasvi, josta on oikein istutettuna ja hoidettuna iloa pitkään. Perennan maanpäälliset osat lakastuvat syksyllä kukinnan ja siementämisen jälkeen. Osa perennoista sopii toki hyvin myös ”talventörröttäjiksi”, sillä ne näyttävät talvellakin hauskoilta, tällaisia ovat esimerkiksi korkeat maksaruohot. Perenna aloittaa kasvun taas seuraavana keväänä maassa säilyvien talvehtimiselinten kuten juurakkojen, mukuloiden, maavarsien tai sipulien avulla.

Perennojen koko vaihtelee maata pitkin suikertavista matalista lajeista parin metrin korkuisiin. Lehmon puutarhatilan perennoista luot näyttäviä kesäistutuksia edullisesti.

Valitse perenna pihan mukaan

Perennoista on moneksi, toiset viihtyvät enemmän vaihtelevassa varjossa, kuten kuunliljat ja pionit. Auringosta taas nautiskelevat mm. loistosalviat ja kultapallot. Valitse talvivihreä vuorenkilpi, varhain keväällä nouseva keltainen kevätvuohenjuuri tai vaikkapa ihastuttava perinnekasvi, akileija.

Joko löysit heinät?

Erilaisten koristeheinien suosion kasvulle ei löydy loppua. Veikeät koristeheinät sopivat mainiosti perennojen kavereiksi.

Tervetuloa perennaostoksille!

Meidän perennat ovat terveitä ja terhakoita taimia. Lisätietoa saat paikan päällä, autamme mielellämme oikeanlaisen perennan valinnassa.

Laaja valikoima erilaisia perennoja, myynnissä myös erikoiskasveja

Perennavalikoimamme vaihtelee hieman vuosittain – varmista paikan päällä tai tiedustelemalla ajantasainen valikoimamme. Suosittuja perennojamme ovat muun muassa:

Akileija
Alppipiikkiputki
Esikot
Hopeahärkki
Hopeatäpläpeippi
Jaloangervo
Jaloritarinkannus
Jättipoimulehti
Kangasajuruoho
Pikkusydän
Kevätvuohenjuuri
Kultapallo
Kurjenpolvi
Kuunliljat
Liljat
Loistosalvia
Maahumala
Maksaruohot
Mehitähdet
Mirrinminttu
Mooseksen palava pensas
Nauhukset
Pionit
Päivänsilmä
Sammaleimu
Suikeroalpi
Särkynyt sydän
Tarha-alpi
Tarhajuoru
Varjo- ja patjarikko
Vuorenkilpi

Perennojen hinnasto

Avoinna
4.3-13.10.2024

ma-pe 9-18
la 9-17

su suljettu

Taimistoviljelijät ry jäsen